Климатици

Най-добрите климатици за екстремно ниски температури

Най-добрите климатици за екстремно ниски температури

Умереният климатичен пояс, в който попада нашата страна, рядко ни предлага екстремно ниски температури през зимата. Такива са характерни за определени територии на България, които обикновено са близки до планински участъци или попадат в котловинни полета. 

Температурите се променят непрестанно, вследствие на множество фактори, които влияят  върху природата и климата. След като това лято достигнахме до горещини от +40°C, не знаем какви изненади можем да очакваме от наближаващата зима. 

И все пак, дори термометърът да падне драстично под нулата в периода на най-студените зимни дни, това никак не бива да ви притеснява. С избора на високоефективен климатик дори и екстремно ниските температури не могат да нарушат комфорта ви у дома, в офиса или където и да сте.

Противно на твърденията, че климатикът не може да ни бъде полезен в екстремно студените зимни дни, в следващите редове ви представяме няколко уникални серии климатици, които ще ви докажат точно обратното.

Ururu Sarara – серията климатици на Daikin, които нямат аналог на пазара

Ururu Sara серията климатици на Daikin са единствените устройства на марката, които са проектирани и произведени изцяло в Япония. Тази серия климатици няма аналог на пазара към този момент. 

Те предлагат изключително високи нива на енергийна ефективност, както в режим на отопление, така и при охлаждане. Отличават се с иновативната си функция за осигуряване на свеж въздух в помещенията, които отопляват. 

Ururu Sara моделите могат да осигурят чист въздух в помещенията само за до два часа в режим на постоянна работа. Дори навън температурите да паднат до -20°C, можете да бъдете сигурни, че вашият Daikin климатик ще продължи да работи безпроблемно за вашия комфорт. 

Zubadan серията на Mitsubishi Electric – модели с модерен 3D i-see сензор

Климатиците Mitsubishi Electric се нареждат сред най-високия клас устройства за отопление и охлаждане, предлагани на пазара днес. Със своите отличителни енергийно ефективни характеристики и диапазон на отопление, който достига до -25°C, серията Zubadan няма как да не бъде включена в селекцията ни с предложения за климатици. 

Моделите в тази серия разполагат с иновативен 3D i-see сензор, който прави налична за устройството постоянна термографика. По този начин климатиците осигуряват интелигентен температурен контрол в отопляваното от тях помещение. Mitsubishi Electric Zubadan са оборудвани и с функцията “естествен полъх”, а наличието на Plasma Quad филтър осигурява отлично пречистване на въздуха в стаята през зимните месеци. 

Климатици Gree – бюджетна марка с отлични характеристики 

Другият достоен представител сред сериите и модели климатици, подходящи за отопление в екстремно ниски температури, са тези на марката Gree. Повечето от моделите на марката работят с фреон R32 и попадат в средновисокия енергиен клас – A++. 

Те са икономично решение, както при нужда от ефективно отопление, така и при охлаждане. Две са сериите климатици на марката, които заслужават вашето внимание и които ще разгледаме по-долу: Fairy и U-Crown.

Gree Fairy например се нарежда сред климатиците на марката, които са оборудвани с функционален Wi-Fi модул. Благодарение на това технологично подобрение, контролирате всички функции на климатика си от разстояние, където и да се намирате. 

Климатичните  устройства от тази серия могат да поддържат отлична работна ефективност и комфорт в отопляваните помещения при температури на въздуха навън, които достигат до -22°C.

U-Crown серията на Gree, от своя страна, впечатлява с ултратънкия дизайн на устройствата, допълнен от красивия и елегантен корпус на моделите. Индикаторът за температурата се показва елегантно в единия край на вътрешния модул. 

Тази производствена серия на Gree, освен че е високотехнологична, създава чувство на уют и комфорт, в комбинация с изключителен стил. U-Crown моделите също разполагат с Wi-Fi управление за осигуряване на максимално удобство на клиента.

Тези климатични устройства се нареждат сред най-тихите на пазара, въпреки високата си степен на мощност. Издържат до -30°C, което ги прави идеалния избор за тези от вас, които търсят висококачествен климатик за работа в наистина екстремно ниски температури.

Производствените серии на Hitachi не са за пренебрегване 

Hitachi Akebono е сравнително нова серия климатици, която се появява на пазара през близката 2018 година. Наред с отличителния си дизайн, моделите на серията впечатляват и с едни от най-добрите си параметри. 

Определяни като едни от най-добрите климатици на годината, Hitachi Akebono предлагат отлична енергийна ефективност и в двата си режима на работа – отопление и охлаждане, до A+++.

Високоефективната двойна система за филтриране на въздуха, от своя страна, има отлично дезинфекциращо действие. Моделите са изключително тихи, но същевременно с това и супер мощни. Тези климатици могат да ви осигурят ефективно отопление, дори когато навън температурите достигнат до -25°C.

Другата серия на Hitachi, която се представя изключително добре при тестове с екстремни температури на въздуха, е Performance. Моделите попадат в средния клас климатични системи, като осигуряват енергийна ефективност до A++. 

И тук сме свидетели на система за двойно филтриране на въздуха, която вече е емблематична за марката. Също както моделите на Akebono, Performance ви осигуряват комфорт при температури, достигащи до минус 25°C. За разлика от Akebono, моделите на Performance са далеч по-бюджетния избор.

Fujitsu General серията Nordic – отлична работна ефективност при температури до минус 30°C

Fujitsu General Nordic е другата серия отоплителни климатични уреди, за която можете да бъдете сигурни, че дори навън температурите да се доближават до тези на Северния полюс, вие ще бъдете на топло. 

Производствената серия впечатлява със семплия си и елегантен дизайн, което ги прави подходящо оборудване за всеки тип интериор. Моделите имат вграден йонизиращ филтър, който има редица ползи за обитателите на климатизираното помешение – той премахва неприятни миризми и има антибактериално действие.

Наред с високите си параметри за енергийна ефективност, моделите климатици в серията Nordic са тихи и изключително мощни. Те са проектирани да работят в наистина екстремни атмосферни условия – ще ви служат безпроблемно до -30°C. Оборудвани са със специална програма за размразяване.

Panasonic серията Heatcharge – машина №1 при екстремно ниски температури

Безспорен лидер сред моделите климатици, способни да издържат до -35°C, е серията Heatcharge на Panasonic. Предложенията на марката в тази категория са повече от изключителни, което определя и по-високата им цена. 

Panasonic Heatcharge разполагат с Econavi сензор, който гарантира до 38% икономия на електричество. причина за това е принципът на работа на технологията, която осъществява прецизно проследяване за затопляне на помещенията във всеки един ъгъл, без излишен разход. 

Изключителна е и системата за пречистване на въздуха, с която разполагат моделите в тази серия. Т.нар. система Nanoe разполага с до 6 пъти по-дълъг живот на отрицателно заредените йони, които имат важна роля за пречистването на въздуха в помещението. 

Тези климатици са оборудвани със специална технология за генериране на топлина – при работещ компресор отпадъчната топлина се използва още веднъж за отопление. Това позволява на Heatcharge серията да работи отлично при максимално ниски температури, на които друга машина едва ли би се справила.

Как да направите най-правилния избор за климатик през зимата? 

При избора на климатик за зимата е важно да следите спецификациите на избраното устройство и работните му диапазони в режим на отопление. В търсене на климатик основно за отопление през зимата е важно да направи избора си между такива, предлагащи диапазон на отопление от под 0°C.

Окончателният избор ще зависи най-вече от това какви са най-ниските температури, които достигат във вашия район. Ако мястото, в което живеете, се характеризира с твърде ниски температури през зимата (по-ниски от -15°C), в този случай можете да се доверите на някоя от сериите, които обобщихме по-горе. 

На пазара масово се предлагат климатични устройства, които работят ефективно до около -15°C. Тези, които ви представихме тук обаче, са готови да ви осигурят търсения комфорт, дори когато навън температурите паднат под този праг.

Използването на неподходящ климатик през зимата, освен че може да не осигури търсеното ниво на затопляне и комфорт и дома, при по-студено време може да консумира и твърде много електроенергия. 

От друга страна, ако районът, в който живеете, се характеризира със сравнително меки зимни температури, няма нужда да инвестирате в покупка на висок клас климатици. Устройство от средния клас също би ви свършило чудесна работа. 

Разбира се, ако за вас факторът икономия на електроенергия е важен преди всичко, струва си да инвестирате в покупката на климатик от по-висок енергиен клас. Голямо преимущество на инверторните и хиперинверторните климатици е именно икономичността им. Затова, ако имате финансовата възможност, не се колебайте да направите покупката именно на такъв тип климатични устройства.

Тук ви представихме нашата селекция за най-добри климатици, които ще ви служат вярно, дори и при апокалиптични зимни температури. 

Ако имате нужда от допълнително съдействие при избора на подходящ климатик за отопление през наближаващия зимен отоплителен сезон, не се колебайте да се обърнете към нас  – нашите специалисти са винаги на линия, за да отговорят на вашите запитвания и да ви консултират!