Новини

Технологията Daikin Flash Streamer унищожава над 99.9% от новия Коронавирус (SARS-CoV-2)

Технологията Daikin Flash Streamer унищожава над 99.9% от новия Коронавирус (SARS-CoV-2)

Експеримент, проведен от Daikin Industries Ltd в сътрудничество с Катедрата по биометрични науки на Университета в Токио, разкрива способността на технологията Flash Streamer на Daikin за дезактивиране на повече от 99,9% от новия коронавирус.

Водещият производител на ОВК оборудване, Daikin потвърди ефективността на патентованата си технология Flash Streamer, която успешно дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2) след облъчване на вируса за 3 часа.

Daikin Industries Ltd в сътрудничество с професор Шигеру Кюва от Катедрата по биомедицински науки на Университета в Токио и група изследвания, ръководени от професор Шигеру Морикава от Отдела по микробиология на Университета по наука в Окаяма, наскоро проведе експеримент, за да определи ефективността на патентованата технология Flash Streamer на Daikin срещу коронавируса. В експеримента вирусите са облъчвани в продължение на 3 часа, използвайки технологията Flash Streamer на Daikin.

Резултати от експеримента
Резултатите от този експеримент показват, че:

• Разрядът на Flash Streamer дезктивира 93,65% от коронавируса (SAR-CoV-2) след време на облъчване от 1 час.

• Разрядът на Flash Stream дезактивира 99,97% от коронавируса (SAR-CoV-2) след време на облъчване от 3 часа.

Технологията Daikin Flash Streamer унищожава над 99.9% от новия Коронавирус (SARS-CoV-2)

Относно технологията на Flash Streamer на Daikin

Технологията Flash Streamer е разработена от Daikin през 2004 г. и е създадена за извършване на окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разрядът е вид плазмен разряд с иновативна технология за пречистване на въздуха, която стабилно генерира високоскоростни електрони. Масивният стримерен разряд удря вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, които разграждат и фрагментират техните повърхностни протеини, които след това се унищожават чрез окисление, което прави вируса безопасен. След това разтоварването на стримера се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули. Неговата способност за окислително разлагане е много по-висока от конвенционалната плазмена разрядка, използвана в стандартните технологии, което води до скорост на окислително разлагане, която е близо 1000 пъти по-голяма. Освен това, когато се комбинират с въздушни компоненти, тези високоскоростни електрони имат способността за мощно окислително разлагане, което непрекъснато премахва миризмите, бактериите и замърсителите в помещенията като формалдехид.

Важна забележка: Описаните тук тестове се отнасят само до патентованата технология Flash Streamer. Ефектите от продукти, оборудвани с технология Flash Streamer, или ефектите в действителната среда на употреба могат да се различават. За повече информация относно продуктите на Daikin, включващи Streamer Technology, вижте съответната информация за продукта. Източник: „Проучване на ефекта на инактивиращия ефект на генератора на плазмени йони (Daikin Streamer) върху SARS-CoV-2“, редактиран от Шигеру Морикава, Департамент по ветеринарна медицина, Курс по микробиология, Университет в Окаяма

Продукти на Daikin Flash Streamer

Въздухопречистватели
Климатик серия Ururu Sarara
Климатик серия Stylish
Климатик серия Emura 3
Климатик серия Perfera