Климатици

Хиперинверторни климатици Mitsubishi Electric

Хиперинверторни климатици Mitsubishi Electric

В средите на климатичните системи и хиперинверторните климатици се отличава името на компанията Mitsubishi. Сред световните лидери са и редица други марки като Bosch, Hitachi, Gree, LG, Fujitsu General, Panasonic и Daikin.

Но днес ще обърнем специално внимание на Mitsubishi и с точност Mitsubishi Electric. Все пак, наименованието “хиперинверторен климатик” идва от друго тяхно подразделение – Mitsubishi Heavy Industries. Така че е нормално да очакваме, че Mitsubishi Electric залагат на качествени климатични системи, предлагайки най-висок комфорт и стилен дизайн на потребителите си.

Характеристика на марката

Mitsubishi Electric е едно от основните подразделения на компанията гигант Mitsubishi. Те са едни от водещите имена в световен мащаб, когато заговорим за производство и продажби на електроуреди.

Предлагат широка гама от продукти с различни приложения и спецификации. Тяхната цел е да допринесат за едно по-жизнено и устойчиво общество, като се фокусират над технологични иновации и нови идеи. 

С какво са по-различни от останалите ?

Компанията Mitsubishi Electric се е утвърдила на пазара през последните 100 години със своя голям опит и стотици иновативни решения.
Техните климатични системи могат да работят в режим на отопление и охлаждане, докато филтрират въздуха и премахват вредните замърсители. Залагат на най-съвременните инверторни технологии и използват хладилни агенти, които не разрушават озоновия слой. Така осигуряват голяма енергийна ефективност и оптимален комфорт на температурата. 

Марката обръща и много голямо внимание на опазването на околната среда и произвеждат екологично съобразни продукти. 

Технологии

Инверторен компресор

Mitsubishi Electric се доверява на инверторната технология като осигурява минималната необходима енергия за работата на климатика. Тази технология е до 40% по-успешна и по-енергоспестяваща от конвенционалната.

Триизмерен сензор I-See

Благодарение на технологията на сензора I-See, можете да поддържате точно тази температура, която желаете. Сензорът сканира помещението и прави настройки според това, което “вижда”.

Двойно защитно покритие

Тази технология помага и защитава вътрешните елементи и части по климатичното тяло от прах, омазняване и задръстване. По този начин климатикът продължава да работи с пълния си капацитет, а и не се налага да го чистите толкова често.

Пречистване на въздуха в помещението

В хиперинверторните климатици Mitsubishi Electric има вградени филтри за пречистване на въздуха. Вече може да се насладите на по-чиста и по-здравословна домашна среда, благодарение на филтрите, които залавят прахови замърсители, алергени, вируси, бактерии и миризми.

Незабавно отопляване

Незабавното отопляване е технология, която спира притока на студен въздух при включване на климатика. По този начин осигуряват моментално чувство на затопляне в стаята.

Контрол на зони

С хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric ще имате невероятната възможност да разделите дома си на зони, според това колко време се прекарва в тях и кои членове на семейството ги използват. 

Позволява ви да пестите енергия и да намалите разходите си за електричество, като се възползвате максимално от предоставените възможности.

Иновации

Самият факт, че Mitsubishi е толкова голяма компания и е с дългогодишна история, води на мисълта че има десетки хиляди технологични патенти и иновации. Определено е водеща марка, която седи в основата на развитието на хиперинверторните климатици.

H2i (Хипертоплинна технология)

Хипертоплинната технология е патент на Mitsubishi Electric. Тя ви осигурява максимален комфорт в помещението при екстремно ниски температури навън. В същото време успява да запази и енергоспестяващия си режим.

Kumo Cloud

Kumo Cloud е мобилно приложение за телефон, което също е оригинален патент на Mitsubishi. То ви позволява да контролирате функциите и режимите на вашия хиперинверторен климатик, дори когато не сте вкъщи.

Zubadan

Zubadan в буквален превод означава своевременна топлина. Тази технология позволява работа в режим на отопление дори при температури до -25℃. Чрез нея помещението може да се затопли бързо в рамките от 10 до 20 минути, в зависимост от температурата вътре.

Серии и модели

Mitsubishi electric предлага няколко основни серии климатици, които може да срещнете по време на търсенето си. 

Те са следните:

  • MSZ-AP
  • MSZ-LN
  • MSZ-EF
  • MSY-GN
  • MFZ-KJ
  • MSZ-FH
  • MSZ-HR
  • MSZ-FT

От Термос подбрахме най-добрите стенни климатици от серията MSZ-FH, които комбинират стилен дизайн, най-ниско ниво на шум и максимална енергийна ефективност.

Моделите от тази серия се отличават с допълнителни екстри като триизмерния сензор I-See и специална въздухопречиствателна система Plasma Quad. Те гарантират една по-приятна атмосфера в помещението, както и високо качество на въздуха. Някои от моделите са и с комбинирана технология Zubadan.

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 50VE/MUZ-FH50VE

Този модел климатици Mitsubishi Electric разполагат с мощност 18 000 BTU и са подходящи за помещения с големина от 35 до 40 кв.м.

Имат енергиен клас на охлаждане и отопление А++, а сезонната им ефективност в съответните режими е 7.20 (SEER) и 4.60 (SCOP). Имат възможността да охлаждат обем до 200 куб.м. и да отопляват до 120 куб.м.

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 35VE/MUZ-FH35VE

Моделът MSZ-FH 35VE/MUZ-FH35VE е висок продуктов клас и 12 000 BTU. Приложим е за стаи с размер от 25 до 30 кв.м. 

Разполага с висок енергиен клас охлаждане А+++, както и на отопление. Препоръчителният обем за охлаждане е 130 куб.м. със SEER 8.90, а за отопление 80 куб.м. със SCOP 5.10.

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 25VE/MUZ-FH25VE

Този тип хиперинверторни климатици Mitsubishi са идеални за помещения от 15 до 20 кв.м. със своите 9 000 BTU.

Имат енергиен клас А+++ и в режим охлаждане и в режим отопление. Ефективността им е както следва: SEER 9.10 и SCOP 5.10. Могат ефективно да охлаждат до 100 куб.м. и да отопляват 60 куб.м.

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 50VE/MUZ-FH50VE, ZUBADAN

Моделът навлиза в премиум продуктов клас с вградената технология Zubadam и своите 18 000 BTU, подходящи за от 35 до 40 кв.м.

Има сезонна ефективност в режим на охлаждане 7.20 и енергиен клас А++ (до 200 куб.м.), а в режим на отопление 4.20, клас А+ (до 120 куб.м.)

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 35VE/MUZ-FH35VE, ZUBADAN

Друг модел от продуктов клас премиум е Mitsubishi Electric MSZ-FH 35VE/MUZ-FH35VE. Подходящ за работа в помещения с квадратура от 25 до 30 кв.м. и 12 000 BTU.
Ефективност на охлаждане 8.90 (А+++) и отопление 4.80 (А++). Съответните препоръчителни обеми са 130 куб.м. и 80 куб.м.

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH 25VE/MUZ-FH25VE, ZUBADAN

Този модел също е с технология Zubadan, 9 000 BTU, перфектен за размери от 15 до 20 кв.м.
Препоръчва се за охлаждане до 100 куб.м. с енергиен клас А+++ и ефективност 9.10. В режим на отопление до 60 куб.м. с енергиен клас А++ и ефективност 4.90.

Топ модели на 2021

Трудно е да се определи кои са топ моделите хиперинверторни климатици за 2021 година, произведени от Mitsubishi Electronics. Компанията разполага с различни серии, всяка със специфични за нея характеристики.

Имат произведени хиляди климатици, като сме опитали да селектираме най-добрите за вас. Същите може да разгледате на сайта ни или да видите моделите, които са посочени горе.

Предстоящи модели за 2022

През 2022 година се очаква компанията гигант да обяви нов модел на пазара, наречен Mitsubishi Electric MSZ RW Hyperheating. Той ще съчетава най-добрите и енергоспестяващи технологии, както и допълнителни функции и материали, които да удължат живота му.

Ще се отличава с изключително бързо затопляне на въздуха в помещението, дори и при минимални външни температури. 

Mitsubishi Electric MSZ-RW – 2022 model

Кой да изберем и защо?

Всеки един климатик, произведен от Mitsubishi Electronics, би бил перфектното решение за вашия дом. Важно е само да съобразите капацитета му и обема на помещението, в което ще се използва. 

Има още няколко фактора, които трябва да вземете предвид преди да направите окончателния си избор. Точно затова сме разработили и специална статия за това как да изберем хиперинверторен климатик.