Отоплителни уреди

Топ маслени радиатори за 2022

Топ маслени радиатори за 2022

В случай че нямате централно парно отопление или не искате да използвате климатик, маслените радиатори са чудесна алтернатива. Могат да бъдат ефективно допълнение и към съществуваща вече отоплителна система или да послужат за постигане на комфортна температура в помещението през по-хладните дни в преходните сезони, когато парното все още не е пуснато.

Електрическият маслен радиатор използва термична конвекция и лъчисто отопление. Напълнен с масло, изтегля по-хладен въздух, който преминава през пълните с масло ребра и се издига нагоре, като изтласква надолу по-хладен въздух, където нагревателят го затопля.

Основната технология за отопление и функциите им правят маслените електрически радиатори идеални за еднозоново отопляване.

Маслените радиатори имат много предимства

За да поддържате комфортна топлина у дома си през студените дни, можете да разчитате на маслените радиатори заради следните им важни предимства.

Поддържат температурата по-дълго време

Понеже кухината на масления радиатор е пълна с масло, той продължава да отделя топлина и след неговото изключване. Поради предоставената равномерна топлина, не съществува опасност стаята да изстине изведнъж.

Имат вграден термостат

Благодарение на вградения регулируем термостат, масленият радиатор може да се настрои да отоплява помещението до температура, която е зададена, и да я поддържа.

Предлагат безопасна употреба

Всички загряващи елементи на маслените радиатори са затворени, затова употребата на радиаторите е безопасна. Освен това, повечето имат защита от прегряване, накланяне, неволно събаряне, замръзване или покриване с нещо.

Ефективни са на 100%

Електрическите маслени радиатори си служат с цялата използвана енергия за превръщане в топлина. Отделните модели могат да имат различна максимална мощност: 2000W, 2500W, 3 000W и др., като някои разполагат с няколко степени на мощност. Общата консумация на електроенергия зависи от големината на помещението и желаната температура.

Използват се лесно

Голяма част от маслените радиатори са снабдени с вградена дръжка и колелца и лесно се преместват, в което помещение желаете. Разполагат и със светлинен индикатор на бутоните за включване. Не изискват поддръжка като смяна на масло например или обслужване. Достатъчно е да се забършат с влажна кърпа.

Предоставят уютна топлина

Освен че са безопасен източник на генерирана топлина, маслените радиатори работят изключително тихо. Не изсушават въздуха и за разлика от печките с вентилатор, не разпространяват прах.

С какво се отличават най-добрите?

Изборът ви на маслен радиатор като уред за отопление зависи много от начина ви на употреба. Ако в помещението (спалня, детска стая, всекидневна, офис и др.) ще прекарвате повече време, тогава маслен радиатор е добър избор. 

Според размера на различните помещения има радиатори за: 20-28 кв.м, 16-24 кв.м, 24-32 кв.м и др. Може да избирате и дали да бъде с 9, 10, 11 ребра и др.

Всяка марка произвежда модели с различни характеристики, като за най-добри се считат уреди, които предлагат:

  • достатъчно на брой ребра според големината на помещението;
  • 3 нива на мощност и Еко режим за пестене на електроенергия;
  • регулируем термостат;
  • различни автоматични защити – срещу прегряване, накланяне, падане, замръзване;
  • двойна U система за по-бързо достигане на температурата;
  • безшумна работа;
  • LED дисплей и дистанционно управление;
  • таймер за лесни настройки;
  • колела, ергономична дръжка и допълнително отделение за кабел.

По-голяма част от марковите радиатори са с високо качество, ефективни и функционални, с елегантен дизайн без остри ръбове. Има различни модели, даващи възможност за богат избор на мощност, брой нагревателни елементи, наличие или не на вентилатор, механично или електронно управление и др.

Топ марки и модели маслени радиатори за 2022

Ако обмисляте покупката на маслен радиатор, за да бъде изборът ви по-лесен и да се ориентирате по-бързо към подходящ модел, вижте кои от многобройните предложения на пазара са оценени от потребителите заради високото си качество като най-добрите маслени радиатори за 2022.

Star – Light YOH11S, 2500W

Моделът е подходящ за помещения с големина 20-24 кв.м. Мощността му е 2500W и разполага с вграден термостат, който се изключва, достигайки желаната температура, и се включва при понижаването ѝ. Това прави уреда енергоспестяващ.

Може да оперирате с 3-те му нива на мощност, а липсата на шум ще ви осигури комфорт при работа или почивка.

Теглото на масления радиатор е около 11 кг и е с размери 63.8х50.6х21. см. Има изчистен дизайн, а с помощта на 360° колела придвижването му става лесно.

TESY CB 2009 E01R

Сред основните предимства на модела са защитата срещу замръзване и прегряване. Притежава мощност 2000W с възможност за 3-степенното ѝ настройване, както и вграден термостат за регулиране на температурата.

Размерите му са 65х43х29 см, има 9 нагревателни елемента и е подходящ за помещения до 20 кв.м.

AEG RA 5588 2000W

Масленият радиатор е с мощност 2000W, която включва 3 нива, и с 9 ребра. Притежава регулираща система на мощността за ниско напрежение и стаен термостат. Лесното му придвижване е осигурено с 4 колела.

Контролният панел с LCD дисплей и практичният корпус за прибиране на кабела правят използването му удобно и безопасно.

Star – Light YOH 13B

Достатъчно голямата мощност от 2500W и 13-те ребра позволява успешното отопление на всяка стая, а термостатът помага за настройване на желаната температура.

Степените на мощност на радиатора са 3: 2500/1500/1000W. Оборудван е с предпазител и защита от прегряване, както и със светлинен индикатор за работа.

Предлага се в елегантен черен цвят, комбиниран с бордо.

TESY CB 3014 E01 R – 3000W

Моделът може да отоплява ефективно площ от 24-32 кв.м. Притежава 14 ребра, което определя и по-голямата му мощност от 3000W.

Размерите на CB 3014 E01 R са 63х29х65 см. Подобно на други маркови модели е защитен от накланяне и преобръщане и е проектиран с подвижни колела и място за захващане.

Икономичен радиатор с таймер, 1000W

Плоският дизайн на модела позволява да бъде монтиран и на стена, освен да се използва като мобилен уред. Поради ниската си мощност от едва 1000W е изключително икономичен

Наличието на LED дисплей допълва модерната му визия. Може да бъде използван за помещения с големина до 20 кв.м.

Jata R111, 2500W

11-те нагревателни ребра и мощността от 2500W позволяват радиаторът да осигури за отопление висока термична инерция и да запази максимално дълго топлината в помещението.

Регулируемият термостат не позволява прегряване и температурата се запазва постоянна. Уредът може да работи на мощност от 3 степени и е изключително тих.

Тежи 14.18 кг и е с размери 64х25х54 см. Колелата и дръжката помагат за лесното му преместване.

Rowenta Intensium BU2620FO

Моделът осигурява топлина за помещения до 25 кв.м. Регулируемата мощност от 2000W се разделя на 3 настройки с помощта на термостат, има и Еко режим.

Радиаторът работи напълно безшумно, лесно се транспортира с вградената дръжка и въртящите се колела. Защитите от преобръщане и прегряване предоставят подобрена сигурност.

De Longhi KH770510M

Моделът е с компактни размери – 63х27х15 см, тежи само 8.7 кг и е стабилен. Ребрата му са 5, а мощността му от 1000W може да се регулира с термостат.

Подходящ е за помещения до 30 м³.

SAPIR SP 1971 F11

Масленият радиатор може да достигне до 2500W максимална мощност. Неговите 11 ребра затоплят помещението бързо, а с трите нива за регулиране на мощността се постига желаният комфорт.

Включва термична защита от прегряване. Тежи 12 кг, но благодарение на колелата, се премества лесно.

Преценявайки характеристиките и цените на топ моделите, всеки може да се ориентира към този, който ще бъде с подходяща мощност за съответното помещение. Изберете радиатор на утвърдена марка, безопасен за използване, с практични функции и стилен дизайн. С уред като масления радиатор ще можете да се радвате на топла, тиха и уютна среда.