Съвети за избор на уред

3 гадни неща с които спиш

3 гадни неща с които спиш

Винаги сме приемали, че се грижим за себе си по-добре от всеки друг. Когато става въпрос за нашата собствена чистота, тя не се отнася само до телата ни, но и до матрака ни! Проучванията твърдят, че нашите матраци носят хиляди бактерии, когато не се почистват редовно. Ето трите гадни неща, с които може би сте спали.

1. Прах

3 гадни неща с които спиш

Може да си мислите, че прахът не е голяма работа, но истината е, че прахът е първата фаза, която показва колко мръсна е вашата среда. Ако не бъдат почистени, праховите частици не само ще повлияят на цвета на вашия матрак, както и неговото качество, но и ще повлияят на вашето здраве, което ще доведе в някои случаи до алергии към прах.

За да предотвратите натрупването на прах върху вашия матрак, опитайте се да почиствате матрака най-малко веднъж на 3 до 4 седмици. Ако живеете на място с прозорци или балкон, опитайте се да ги миете по-редовно. Ако имате климатик в стаята, не забравяйте редовно да почиствате филтрите. 

2. Микроби

3 гадни неща с които спиш

Освен прах, микробите са едно от най-неприятните неща във и върху вашия матрак. Микробите могат да доведат до здравословни усложнения, като треска, кашлица, диария и други видове често срещани инфекции. За да се отървете от микробите, сменяйте или мийте редовно матрака и ако въпреки симптомите продължават, вероятно е време да направите дълбоко почистване на матрака си. 

Някои модели климатици, както и почтви всички въздухопречистватели, разполагат с антибактериална система за пречистване на въздуха, която успешно унищожава 99.99% от микробите и бактериите. Вижте климатиците с технология за пречистване на въздуха или разгледайте въздухопречиствателите от нашата селекция.

3. Прахови акари

3 гадни неща с които спиш

Натрупването на прах, кара повърхностите да се превърнат в убежище за прах. Не само, че е нехигиеничен за вашия дом, но акарите могат да доведат до сериозни кожни обриви и алергии. За да преодолеете този проблем, редовното почиствайте повърхностите с антибактериални препарати. За професионално и пълно почистване на климатика се доверете на нашите специалисти. Научете повече за профилактика на климатик.