Съвети от експерти

Какво предизвиква алергии на децата в дома ви

Какво предизвиква алергии на децата в дома ви

Имате усещането, че детето ви се бори с алергии напоследък? Ако е така, време е да проучите какво го причинява. Проучванията твърдят, че мръсните предмети в дома ви могат да предизвикат алергични реакции. Ето трите неща, които трябва да почистите, за да се отървете от алергиите на детето си.

1. Замърсени килим и тапицерия

Какво предизвиква алергии на децата в дома ви

Въпреки че може да мислите, че смяната на спалното бельо ви защитава изцяло, всъщност това не е достатъчно, за да защитите матрака си от мръсотията. Алергии могат да предизвикат различни мръсни агенти като прахови акари, гъбични спори или плесени, бактерии и други видове алергени, които могат да предизвикат кожен обрив, респираторни проблеми и други усложнения. Като допълнение, диваните и килимите могат да съдържат до 95 000 бактерии. Най-добре е редовно да сменяте чаршафите на детето си и да почиствате дълбоко тапицерията си за по-здравословна домашна среда.

2. Замърсени филтри на климатик

Какво предизвиква алергии на децата в дома ви

Хората често приемат, че климатика функционира само за поддържане на температурата на въздуха. Освен да затопля и охлажда, климатика филтрира въздуха, като го поддържа чист и предотвратява потокът от мръсен въздух и разпространението на бактерии и вируси. Необходимо е да почиствате филтъра на климатика веднъж в месеца, за да предотвратите респираторни алергии. Освен във филтъра, мръсотия се задържа и в топлообменника на вътрешното тяло. Затова е препоръчително веднъж в годината професионално почистване от специалист. За профилактика на климатик, прочетете тук

3. Дървеници и акари

Какво предизвиква алергии на децата в дома ви

Вредителите може да са една от причините, поради които се появяват кожни алергии. Това може да се случи поради нехигиенични купчини прах и мъртви кожни клетки, с които вредителите обикновено се хранят. Ето няколко съвета, мийте чаршафите си редовно, инвестирайте в прахозащитни възглавници и матрак или редовно наемайте професионален експерт за почистване на матраци, за да гарантирате, че детето ви не спи с хиляди микроби, акари и прах.

Здравето на вашето дете е от решаващо значение, поради което се нуждае от чиста и здравословна домашна среда. Ако имате нужда от помощ при почистването на климатика или въздухопречиствател, ние можем да ви помогнем.