Термопомпени системи

Panasonic разширява производствения си капацитет на термопомпи в Чешката република

Panasonic разширява производствения си капацитет на термопомпи в Чешката република

Фабриката на Panasonic в Пилзен, Чехия започна да произвежда своите термопомпи въздух-вода преди три години.С преместване на производството на термопомпите в Европа, Panasonic иска да засили присъствието си на европейския пазар. Производството в чешката фабрика на Panasonic е непрекъснато нарастващо, отчасти поради увеличените поръчки за термопомпа въздух-вода Aquarea, които се увеличават от година на година.

Panasonic разширява производствения си капацитет на термопомпи в Чешката република

Според The ​​European Heat Pump Market and Statistics Report, който включва данни от 21 европейски държави, продажбите на европейски термопомпи са нараснали с +7,4% през 2020 г. с 1,62 милиона продадени единици, което поставя нов рекорд за продажби въпреки пандемията. Откакто термопомпите Panasonic започнаха да се произвеждат в завода в Пилзен през 2018 г., капацитетът непрекъснато нараства, за да отговори на настоящите изисквания и бъдещото ускоряване на растежа в Европа.

Термопомпите допринасят за годишно намаляване на емисиите на CO2 от 9,16 милиона тона в ЕС, а според IEA термопомпите могат да спестят 1,8 милиарда тона COгодишно в строителния и промишления сектор. Управляващият директор на Panasonic HVAC Europe, Енрике Виламитяна казва: „Термопомпената технология в Европа беше търсена през последните няколко години, но сега наистина виждаме, че тя се ускорява. Това е регион, който е много наясно с изменението на климата със силно желание за обновяване и изграждане на екологично чисти домове. По този начин нашите продукти за отопление и охлаждане ще продължат да дават възможност на потребителите и доставчиците да намалят въглеродния си отпечатък. В комбинация с нашето подразделение за изследване и развитие на ОВК, базирано в Германия, ние сме в състояние както да проектираме, така и да произвеждаме термопомпи, които отговарят на нарастващите нужди на нашите европейски клиенти.”

Източник: Panasonic/Businesswire

Termos.bg е официален партньор на Panasonic Marketing Europe Gmbh и предлага пълна гама от решения за климатизация и отопление Panasonic.